Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ανοίγουν αύριο οι τράπεζες - Πόσα χρήματα μπορείτε να «σηκώσετε», ποιες συναλλαγές επιτρέπονται!



Ανοίγουν οριστικά όλες οι  τράπεζες από αύριο αλλά πάντα με capital controls και με αρκετά προβλήματα στις συναλλαγές. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν περισσότερα χρήματα αλλά για μία μόνο ημέρα ώστε να μην ταλαιπωρούνται στις ουρές. Συγκεκριμένα, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει:

1. Από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
2. Επιβάλλεται περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων κατά τα προβλεπόμενα στην πα− ρούσα ΠΝΠ.
3. Από την ΔΕΥΤΕΡΑ δεν επιτρέπονται οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπερβαίνουν το ποσό των εξήντα (60) ευρώ ανά καταθέτη (CustomerID), ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανά ημέρα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ανοίγουν αύριο οι τράπεζες - Πόσα χρήματα μπορείτε να «σηκώσετε», ποιες συναλλαγές επιτρέπονται - Αναλυτικός οδηγός
4. Μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι ευρώ (420) ανά εβδομάδα.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Κατακόμβες και υπόγειες ιστορίες της Θεσσαλονίκης(ΒΙΝΤΕΟ)



Θεσσαλονίκη: Από τις κατακόμβες του Αγ.Ιωάννη και του Αγ.Δημητρίου,μέχρι τον μυστικό υπόγειο ναό του θεού Ώρου στην Διοικητηρίου..!
Μια δεύτερη Θεσσαλονίκη & ένας ολόκληρος υπόγειος κόσμος, από τα Κάστρα μέχρι τον Λευκό Πύργο,και από την τον Βαρδάρη μέχρι τα πρώτα νεοκλασικά της Β. Όλγας.

Τμήματα και εισοδοι κάτω από ναούς ,αρχαίους τόπους λατρείας ,δημόσια κτίρια και υπόγεια πολυκατοικιών του '50.

Τούνελ ,κατακόμβες,σήραγγες,και αρχαία υπόγεια ιερά συνθέτουν έναν άγνωστο κόσμο που έχει σχεδόν εξαφανιστεί, κυρίως λόγο της άναρχης οικοδόμησης και που επιβιώνει σήμερα μεταξύ μύθου και πραγματικότητας....



ΠΗΓΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:  http://www.thessalonikiartsandculture.gr/blog/texnopersona/katakomves-kai-ypogeies-istories-tis-thessalonikis#.VZ-AXrWQ3cu

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Η ιστορία της Θεσσαλονίκης αναβιώνει μέσα από τηλεγραφήματα!



Η αναβίωση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης έρχεται μέσω τηλεγραφημάτων, από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σε μια ξεχωριστή έκθεση.
Με αφορμή τη δωρεά της συλλογής 300 αυθεντικών – vintage τηλεγραφημάτων του Μιχάλη Τσιπίδη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, φιλοξενείται η έκθεση "Το Τηλεγράφημα" στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015. Μέσα από τις σύντομες προτάσεις των τηλεγραφημάτων από το 1870 έως και το 1980 καθώς και τις διαφορετικές τηλεγραφικές υπηρεσίες, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ιστορία της Θεσσαλονίκης και να οδηγηθεί στη σημερινή εικόνα της.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών:«Ο Στρατηγός» (δωρεάν είσοδος)- Ο Buster Keaton συναντάει… την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης



Μια μοναδική και αρκούντως συγκλονιστική εμπειρία θα βιώσουν όσοι βρεθούν  στη Μονή Λαζαριστών! Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν, με μοναδική υπερηφάνεια, μια συμπαραγωγή υψηλού επιπέδου και αντίστοιχης μουσικοκινηματογραφικής απόλαυσης!
Η ασπρόμαυρη ταινία «Ο Στρατηγός»  (The General) που ο Μπάστερ Κίτον συνσκηνοθέτησε το 1926 με τον Κλάιντ Μπρούκμαν και στην οποία πρωταγωνιστεί, θα «ντυθεί» μουσικά με τους ήχους της κορυφαίας ορχήστρας της Ελλάδας και πάνω σε αυθεντικές παρτιτούρες, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Τι είναι αυτό που έχει τοποθετήσει τον «Στρατηγό» (The General) του Buster Keaton σε μια από τις πιο κορυφαίες θέσεις της κινηματογραφικής μυθολογίας; Τι είναι αυτό που έκανε το κοινό να αγαπήσει μια ταινία με τρένα, αμερικανικό εμφύλιο και το αγέλαστο πρόσωπο ενός από τους πιο επιδραστικούς κωμικούς;
Μετά από τόσα χρόνια και μετά από την τόση αποδοχή που έχει γνωρίσει η ταινία από κριτική και κοινό, η ιστορία του Τζόνι που κυνηγάει την Άναμπελ πάνω στον Στρατηγό, διαθέτει αυτούσια την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα 

Η ταινία

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης σε συνταξιούχους: «Δεν υπάρχουν χαρτονομίσματα να σας πληρώσουμε»



Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων ο κ. Βαρουφάκης τους είπε ότι δεν υπάρχουν χαρτονομίσματα προκειμένου να πληρωθούν. «Τα ταμειακά διαθέσιμα σε χαρτονόμισμα των τραπεζών είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν να δώσει παραπάνω σε χαρτονόμισμα από αυτά που δίνουν τα όρια των τραπεζών σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε στους συνταξιούχους - σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους -  ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν αμέσως μετά την υπογραφή συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να μπορεί αν προσδιορίσει χρονικά πότε αυτή θα γίνει.

Μας οδήγησαν στο δημοψήφισμα και ΔΙΧΑΣΑΝ το λαό για να ΜΗ ΔΙΧΑΣΟΥΝ το ΣΥΡΙΖΑ! Ο Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε την κυβέρνηση λέγοντας: «Αν φέρναμε το πρόγραμμα στη Βουλή θα έπεφτε η κυβέρνηση»

Στην παραδοχή ότι αν η κυβέρνηση έφερνε το πρόγραμμα στη Βουλή θα έπεφτε η κυβέρνηση, προχώρησε σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

ΠΗΓΗ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Άρθρο του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΟΥΛΙΔΗ: " Κι εγώ κακό χερόβολο και εσύ κακό δεμάτι"

Ο τόπος αυτός δεν χωρά άλλες διαμάχες, δεν αντέχει άλλους διαχωρισμούς. Ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της χώρας μας είναι βαμμένη από τον διαχωρισμό

Οι Έλληνες πάντα αναζητούσαμε λόγους για να διχαστούμε, να διαφωνήσουμε. Και πάντα ο διχασμός μας έβγαζε χαμένους. Το προηγούμενο Σάββατο οι Έλληνες ξύπνησαν για άλλη μια φορά διχασμένοι. Αλλά αυτή τη φορά υπάρχει μια μαγική ιδιαιτερότητα. Όσο μεγάλα και αν είναι τα «στρατόπεδα» του ΝΑΙ και του ΟΧΙ ή όπως μάθαμε τελευταία να το λέμε, του ΟΧΙ και του ΝΑΙ, άλλο τόσο μεγάλο είναι και αυτό των ανθρώπων που αγωνιούν, που νοιάζονται για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα της μεγάλης απόφασης. Μια γνήσια, αχρωμάτιστη, ανεξάρτητη και μακριά από κάθε κομματική γραμμή αγωνία. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν πια να ακούσουν όλες τις απόψεις, που αναζητούν την αντικειμενική ενημέρωση, που θέλουν να πάρουν την απόφαση όσο πιο συνειδητά μπορούν. Αυτοί είναι και οι άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν να χάσουν πολλά αλλά φοβούνται μην τα χάσουν όλα. Γιατί μια τέτοια κρίση, τόσο σε μέγεθος όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι ανεξέλεγκτη.
Και είναι τόσο ανεξέλεγκτη, γιατί τα αίτιά της είναι βαθιά ριζομένα μέσα στην κοινωνία μας, τόσο έντονα που πλέον αφομοιώθηκαν και θεωρούνται φυσιολογικά. Η φρασεολογική επίθεση από διαδικτυακούς μας «φίλους», η αμετροέπεια στον λόγο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, η θρασύτητα ανθρώπων με πολιτειακά και θεσμικά αξιώματα και πόσο μάλλον η σύγχρονη αντίληψη περί Δημοκρατίας.
Όπως εύστοχα έγραψε ο Εμμανουήλ Ροΐδης:

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ και οι ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ στους Ανεξάρτητους Έλληνες!Τουλάχιστον 4 βουλευτές διατυπώνουν αντιρρήσεις!



ΑΡΧΙΣΑΝ  ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ  και  οι  ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ  στους  Ανεξάρτητους  Έλληνες  καθώς  πριν  λίγο   ο Πρόεδρος  τους  Πάνος  Καμμένος  ανακοίνωσε  πως διέγραψε   το  βουλευτή  Ηρακλείου κ.Δαμαβολίτη.  ΜΟΝΟ  με  12 βουλευτές  έμεινε  πλεόν  το κόμμα ενώ υπάρχουν  κι άλλες διαφοροποιήσεις.

Διαφορετική άποψη από την επίσημη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για το δημοψήφισμα διατυπώνουν τέσσερις βουλευτές: ο Κώστας Δαμαβολίτης δήλωσε πως θα ψηφίσει «ναι» στις 5 Ιουλίου, ενώ οι Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Μαυραγάνης και Δημήτρης Καμμένος ζητούν απόσυρση του δημοψηφίσματος.
Πάντως, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε πως θα ψηφίσει «όχι» σε περίπτωση που το δημοψήφισμα γίνει κανονικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κόκκαλης είπε: «Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα.

» Δεν είχαμε εντολή να κλείσουμε τις τράπεζες και να κουρευτούν οι καταθέσεις».

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ιερώνυμος: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας».



Έκκληση για ενότητα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε δήλωση που έκανε για τις κρίσιμες ώρες που περνάει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει στη δήλωσή του: «Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά. Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών».