Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Του Δ.Παυλακούδη: "Ακόμη μια φορά που δήμος της Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί, ενώ ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης βρίσκεται χρόνια πίσω…O Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν Internet στους δημότες"Όπως διαβάζουμε σήμερα σε δημοσίευμα της σελίδας www.cityportal.gr
«Με στόχο την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet σε 35 σημεία σε όλη την Καλαμαριάς.

Είναι ο πρώτος Δήμος που υλοποίησε τις προγραμματικές του εξαγγελίες για την προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. To εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της HCN, η οποία είναι ο πρώτος πάροχος καλωδιακού Internet (οπτικές ίνες) σε όλη την Ελλάδα, με έδρα την Καλαμαριά.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η δωρεάν παροχή Internet ξεκίνησε πιλοτικά από το ιστορικό κέντρο της Καλαμαριάς και πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος »

Έτσι ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν Internet στους δημότες!
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης. Βέβαια κάτι παρόμοιο αλλά με μικρότερη εμβέλεια ισχύει τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες στους Δήμους Ηρακλείου, Ροδίων και αλλού.
Φυσικά σε ευρωπαϊκές χώρες και σε πόλεις ακόμη και της ανατολικής Ευρώπης κάτι τέτοιο ισχύει εδώ και χρόνια!
Πρόκειται φυσικά για περίτρανη απόδειξη πως όταν κάποιος δήμος  έχει τη θέληση και λειτουργεί με σύγχρονη λογική μπορεί να σχεδιάσει και να πετύχει αρκετά πράγματα που βοηθούν την ποιότητα ζωής του πολίτη χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Ακόμη μια φορά που δήμος της Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί, ενώ ασφαλώς ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και σε αυτόν τον τομέα βρίσκεται πολύ πίσω….

Με περιοχές του Δήμου όπου υπάρχουν ακόμη γραμμές τηλεφωνικής σύνδεσης  του 1960 και δημοτικούς χώρους χωρίς καν τοπική πηγή σήματος wi-fi.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη ακόμη μια φορά ουραγοί!!!
Δημήτρης Χ. Παυλακούδης

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων – Μενεμένης (ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ)  ,
 ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – Μsc Μεσαιωνικής και Βυζαντινής Φιλολογίας ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου