Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ Υποψηφιότητα με επίθεση στον Απ. Τζιτζικώστα
Με αιχμές κατά της διοίκησης Τζιτζικώστα για ανυπαρξία έργου και σχεδίου ανακοίνωσε χθες ο Μάρκος Μπόλαρης την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνοντας πρόσκληση συστράτευσης όλων των δημοκρατικών πολιτών.

Ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφερειακή διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας στο πλευρό του τον περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης «Δημοκρατία, Οικολογία, Συμμετοχή» Αδάμ Δράγα αλλά και επτά περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του «Κεντρική Μακεδονία-Μέτωπο Ανάπτυξης», η οποία στις εκλογές του 2010 είχε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε αισιόδοξος για την υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να φυσήξει Βαρδάρης και να φύγει η ομίχλη και η καταχνιά».


Αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι «παράλληλες» υποψηφιότητες των Απόστολου Τζιτζικώστα και Γιάννη Ιωαννίδη υπηρετούν σχεδιασμό της ΝΔ, ώστε να υπάρχει η εναλλακτική επιλογή στον ίδιο πολιτικό χώρο, προσδιόρισε πολιτικά τη δική του υποψηφιότητα εκφράζοντας διαφωνίες για την ασκούμενη υφεσιακή πολιτική αλλά και ευχαριστώντας τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για τη στήριξή του. Ωστόσο τόνισε ότι στο συνδυασμό του, του οποίου το όνομα, το ψηφοδέλτιο και οι προγραμματικές θέσεις θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα περιλαμβάνονται υποψήφιοι από όλο το φάσμα των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς. «Θέλουμε να εκφράσουμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Είμαστε ανεξάρτητοι, δεν υπακούουμε σε κομματικές σκοπιμότητες, είμαστε ενεργοί πολίτες με άποψη για τον τόπο», είπε και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των αυτοδιοικητικών θεσμών, στην ανάδειξη και την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και στη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής. Αναφερόμενος στην ασκούμενη πολιτική, κάλεσε τους πολίτες να μετουσιώσουν την οργή τους όχι σε αντίδραση αλλά σε θετική ενέργεια αλλαγής, ψηφίζοντας το συνδυασμό του.
«Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είμαστε, για να ασκούμε επαρχιώτικες πολιτικές», σημείωσε δείχνοντας προς τη διοίκηση Τζιτζικώστα, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειμμα έργων και αναπτυξιακών σχεδίων. Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις είπε ότι «στις εκλογές του 2010 είχαμε ξεκινήσει με 8% και φτάσαμε στο 48%. Τώρα που ξεκινάμε με 10,6%, αρκεί, για να γίνει 51%». Ερωτηθείς για την «Ελιά», «Το Ποτάμι» και το πρώην κόμμα του το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για κινήσεις κορυφής που δεν προχωρούν. Για «Το Ποτάμι» είπε ότι είναι «καλή παρομοίωση, αλλά αυτό δεν αρκεί, για να γίνει πολιτική», για την «Ελιά» και την Κίνηση των 58 σχολίασε ότι «οι 58 σοφοί έπεσαν στα βράχια, διότι δεν είχαν καμία πολιτική πρόταση», ενώ έδειξε ότι αναμένει εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «δεν μένουμε στο παρελθόν, αλλά κοιτάμε μπροστά».
Ερωτηθείς για τη σπουδή του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη να εκφραστεί υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα, είπε ότι υπάρχει χρόνος να αλλάξει άποψη, ενώ απέφυγε να απαντήσει τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Αναφορικά με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ και της τοπικής «Ελιάς» Νιόβη Παυλίδου, δεν έκανε κανένα σχόλιο.

ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Μάρκου Μπόλαρη, την οποία παραχώρησε στη 1.30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ, παρόντα ήταν πολλά στελέχη της παράταξης που σήμερα εκπροσωπεί τη μείζονα αντιπολίτευση στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Το «παρών» έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Άννα Μίχου, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, Γρηγόρης Παπαχρήστου, Νίκος Παπανικολάου, Δημήτρης Μούρνος και Χρήστος Ανθρακίδης. Χαιρετισμό υποστήριξης απέστειλαν οι βουλευτίνες Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη και Κατερίνα Μάρκου, ενώ παρόντα ήταν και αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης, όπως οι Φ. Γουργούρη, Σ. Σιωμάδης, Θ. Κουταλιανός κ.ά., ενώ παρόντες ήταν και οι πρώην βουλευτές Πέλλας Ηλίας Θεοδωρίδης και Σερρών Σωτήρης Παπαντωνίου. Επίσης παρέστησαν ο συντονιστής της τοπικής επιτροπής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Κώστας Τσιτουρίδης, η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης Δήμητρα Αγκαθίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Αλέκος Χατζηκρανιώτης, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Μπάμπης Αποστολίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης Γ. Κυριακίδης και Σ. Οφίδης και Πολυγύρου Κ. Μπογδάνος και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη από την Κ. Μακεδονία.

Του Φίλιππου Δεργιαδέ

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου