Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ : Προς διάσπαση η παράταξη του δημάρχου Αμπελοκήπων Λάζαρου Κυρίζογλου;Η δημοτική ομάδα του Λάζαρου Κυρίζογλου είχε συνεδριάσει προ ημερών, αποφασίζοντας μετά και την προτροπή του δημάρχου, να προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κατά την διάρκεια των σημερινών δημαιρεσιών και πάλι τον Γιώργο Ακτσελή (πρώην δήμαρχο Μενεμένης) .  Ενώ λοιπόν η απόφαση είχε ληφθεί , σήμερα λίγο πριν την ψηφοφορία, παρουσία εκπροσώπων και άλλων παρατάξεων, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα υγείας από την παράταξη του κ.Κυρίζογλου, Νίκος Βαλάνος, έθεσε βέτο, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι απουσίαζε από την συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας και ότι έχει ένσταση στο πρόσωπο του κ.Ακτσελή, αφήνοντας αιχμές για τη θητεία του στον Δήμο Μενεμένης.

Ο κ.Βαλάνος μάλιστα, τράβηξε ακόμη παραπέρα το «σχοινί» θέτοντας ο ίδιος υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Στο πλευρό του Νίκου Βαλάνου, στάθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καζαντζίδης, ο οποίος παρότι είχε συμφωνήσει στη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας στο πρόσωπο του κ.Ακτσελή, είπε σήμερα ότι τα …δεδομένα άλλαξαν, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα Βαλάνου.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη οι δημαιρεσίες διακόπηκαν προσωρινά προκειμένου η παράταξη του κ.Κυρίζογλου να αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία ποιον από τους 2 άνδρες θα προτείνει για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στη διαδικασία που ακολούθησε η υποψηφιότητα Ακτσελή πήρε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Thesstoday, 14 ψήφους, ο Ν.Βαλάνος πήρε 4 ψήφους και υπήρξαν και 2 λευκά.
Ενδιαφέρον υπήρξε και στη διαδικασία για την εκλογή μελών για την οικονομική επιτροπή, οπότε ο Λ.Κυρίζογλου απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Σιώπη, του είπε ότι τον προτείνει για την οικονομική επιτροπή, με τον κ.Σιώπη να απαντά αρχικά ότι… δεν θέλει τη θέση, εκφράζοντας παράπονα για την μεταχείριση του από τον δήμαρχο. Το Thesstoday πληροφορήθηκε από άτομο που ήταν στη συνεδρίαση ότι ο κ.Σιώπης είπε χαρακτηριστικά «Δεν δέχομαι.. αρνούμαι.. Εμένα με έβαλες για τα παλιοσίδερα; Να βλέπω τα λαμόγια;;;».  Ωστόσο στη συνέχεια ο δήμαρχος επέμενε και ο κ.Σιώπης άλλαξε στάση και αποδέχτηκε τελικά τη θέση.
Οι πληροφορίες του Thesstoday λένε, ότι τα δύο στελέχη της παράταξης που διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά από τον κ.Κυρίζογλου, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα, ακόμη και στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας να τραβήξουν χωριστό δρόμο, χωρίς να είναι μέχρι στιγμής ξεκάθαρο αν θα έχουν στο πλευρό τους και άλλα άτομα από την παράταξη.
Για την ιστορία, κατά τη διάρκεια των σημερινών δημαιρεσιών ο κ.Ακτσελής εκλέχθηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε από το site του δήμου κάνοντας κλίκ ΕΔΩ.

Πηγή δημοσίευσης : www.thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου