Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ :ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ:: Απασχόληση για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες !!!Μικρή ανάσα σε συνολικά 100 ανέργους, αρχηγούς μονογεονεϊκών οικογενειών από τις περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, θα δώσει ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος προωθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μονογονεϊκές οικογένειες: απασχόληση και τοπική κοινωνία στη δυτική Θεσσαλονίκη».
 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στηρίζει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στις οποίες θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα σε ωφελούμενους να συστήσουν επιχειρήσεις ή να συνεταιριστούν.
Το πρόγραμμα υλοποιεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «ΜΟΝΗ-ΓΕΝΙΑ», μέλος της οποίας αποτελεί ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θανάση Παπαγεωργίου, μέσω του προγράμματος -για το οποίο άρχισε ήδη η υποβολή των αιτήσεων- θα επιδιωχθεί πέντε από τους 100 ωφελούμενους να συστήσουν δικές τους επιχειρήσεις στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης και των νέων τεχνολογιών. Επίσης, 20 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα μετά την κατάρτιση τους να συστήσουν συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ενώ για 75 ωφελούμενους θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να δουλέψουν ως μισθωτοί σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, με τις οποίες θα γίνουν σχετικές επαφές με τους ιθύνοντες του προγράμματος.

Κατάρτιση και επιμόρφωση
Επί της ουσίας πρόκειται για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα για τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠ-ΕΚΟ), στα οποία οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν και να επιμορφωθούν, ακόμα και να κάνουν πρακτική εξάσκηση σε ιδιωτική επιχείρηση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν σχετικές πληροφορίες, καθώς και την αίτηση συμμετοχής, στην ηλεκτρονική σελίδα του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Οι πρώτες αιτήσεις υποβλήθηκαν έως τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σε δεύτερη φάση οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται από τις 3 Ιανουαρίου 2013 έως και τις 18 του ίδιου μήνα στο ΚΕΚ «Εκπαιδευτική Παρέμβαση ΑΕ», στην οδό Οικονόμου 5. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα 2310-552670 και 2310-552671 (Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.-2 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου