Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Οι " Πολίτες Σε Δράση " συγκεντρώνουν φάρμακα για το Χαρίσειο Γηροκομείο την Κυριακή 16 Δεκέμβρη έξω από τους Ναούς Αμπελοκήπων και Μενεμένης!Μ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου ,
η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Αμπελοκήπων – Μενεμένης  , «Πολίτες σε Δράση », οργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 ,
εκδήλωση με αντικείμενο την συλλογή φαρμάκων.
Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 11 π.μ.
έξω από τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
Τα φάρμακα θα διατεθούν στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης .

Το Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και στεγάζεται σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 5.500 τ.μ. περίπου, οι οποίες βρίσκονται στις παρυφές του Κέδρηνου λόφου στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα από τον Δημήτριο Χαρίση, ο οποίος έθεσε ως σκοπό του Χαρισείου την περίθαλψη ατόμων οι οποίοι λόγω ηλικίας ή ασθενείας είναι ανίκανοι προς εργασίαν. Περιθάλπει από 150-200 γέροντες και παρέχει ό,τι μιά συγκροτημένη οικογένεια και επί πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Α' βαθμού.
Εθελοντισμός μια έννοια προσφοράς χωρίς ανταλλάγματα ,
απλή συμμετοχή που χαρίζει ικανοποίηση ,που προβάλλει αξίες όπως
η αλληλεγγύη , που αναβαθμίζει το ανθρώπινο πνεύμα τον πολιτισμό
και την συνεργασία.
Οι « Πολίτες σε Δράση » συνεχίζουν τις εκδηλώσεις-δράσεις ουσίας και προσφοράς στον άνθρωπο και την κοινωνία, προσπαθώντας έτσι ν’αναδείξουν και να στηρίξουν έννοιες όπως ο ανθρωπισμός , ο εθελοντισμός, η προσφορά στο συνάνθρωπο και το συμπολίτη . Προτείνουν μια πολιτική που έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των ανθρώπων και τη στήριξη όλων .
Η συλλογή φαρμάκων που θα διατεθούν σ’ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα διοργανώνεται για δεύτερη φορά και η επιτυχία της περνάει από τα χέρια όλων των κατοίκων και των δημοτών των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης.
Γι’αυτό το λόγο θα ήταν καλό όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φάρμακα που δε χρειάζονται και κρίνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν άλλους συνανθρώπους μας , να έρθουν την Κυριακή το πρωί έξω από τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης , όπου θα βρίσκονται μέλη της δημοτικής μας παράταξης από τις 8-11 π.μ. !
Ας είμαστε όλοι εκεί!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου