Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Ιδρυτική Διακήρυξη Ανεξ.Δημ.Παράταξης Αμπελοκήπων-Μενεμένης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗΙδρυτική Διακήρυξη

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πρωτοβουλίας δεν αποτελούν έννοιες πρωτότυπες και θα έλεγα είναι και αρκετά κοινές .Την αξία όμως αυτής της προσπάθειας δεν την δίνουν οι λέξεις αλλά το περιεχόμενο τους και το κατά πόσον εφαρμόζεις αυτά που σηματοδοτούν .
Μην ξεχνάτε ότι τα αυτονόητα στην Ελλάδα πολλές φορές είναι ζητούμενα .Εμείς καλούμαστε και τα αυτονόητα να πράξουμε αλλά πρωτίστως να κάνουμε το κάτι παραπάνω για αυτούς τους ανθρώπους που είναι βυθισμένοι στην απομόνωση , στην απαξίωση στο μαρασμό . Ποιοι είμαστε λοιπόν :

Είμαστε μια παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Χωρίς να απορρίπτουμε ή να αποκηρύσσουμε τα κόμματα και τον ρόλο τους , δεν είμαστε κόμμα, ούτε εσωκομματική τάση κάποιου κόμματος, ούτε κλειστή ομάδα. Είμαστε μια κίνηση πολυτασική, ακόμη και αντιφατική, αφού συμμετέχουν πρόσωπα με διαφορετικές καταβολές και απόψεις, αλλά με έναν κοινό στόχο: Να εκτεθούν στην αλληλεπίδραση με τους άλλους, να βρουν το θάρρος της γνώμης και της πρότασης, να προσπαθήσουν για τη σύνθεση, να επενδύσουν στην αντιπαράθεση. Θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο το ανεξάρτητο της παράταξης μας και θα έχουμε απέναντι όποιον προσπαθήσει για ιδιοτελείς λόγους να μας προσδώσει κομματική ταμπέλα .

Η παράταξη αυτή δεν προσφέρεται για πασαρέλα επωνύμων, ούτε ως παράρτημα κομμάτων ή πολιτικών γραφείων. Επιδιώκει να αποτελέσει βήμα για όσους αναζητούν τρόπο να εκφραστούν πέρα από μηχανισμούς και επικοινωνιακά τρικ, ως πολίτες και όχι ως πολιτευτές ή οπαδοί. Ασχολούμαστε μόνο με τα προβλήματα των συμπολιτών μας .

Είμαστε μια παράταξη ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ όπου ρόλο και λόγο στην λήψη των αποφάσεων έχουν όχι μόνο ο επικεφαλής , όχι μόνο τα μέλη και στελέχη αλλά και ο απλός πολίτης γι αυτό και τον θέλουμε ενεργό, να χει άποψη τεκμηριωμένη για ότι συμβαίνει γύρο του. Είμαστε υπέρ της ανοιχτής διαβούλευσης .

Είμαστε μια παράταξη ΕΞΩΣΤΡΕΦΗΣ .Ο Δήμος μας είναι κομμάτι μιας πόλης της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με όλους τους άλλους Δήμους . Είμαστε υπέρ των διαδημοτικών συνεργασιών σ΄όλο το φάσμα των δράσεων γιατί αυτό θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και πρόοδο . Θέλουμε μια πόλη που δρα τοπικά και σκέφτεται παγκόσμια, κάτι το οποίο παλιά μπορούσαμε απλά να το λέμε αλλά σήμερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πραγματικότητα. Προς τούτο θα αναπτύξουμε συνεργασίες με άλλους ευρωπαϊκούς Δήμους


Είμαστε παράταξη ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ, μαχητική γιατί απέναντι στην κεντρική εξουσία που συνήθως στρουθοκαμηλίζει χρειάζεται αντίδραση ...είμαστε σε άμεση επαφή με τους πολίτες κοντά τους για ότι τους απασχολεί γιατί η αυτοδιοίκηση φίλες και φίλοι πρέπει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο .Δίνεις το χέρι σου στον πολίτη για να σηκωθεί , δεν του γυρνάς την πλάτη .

Είμαστε μια παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Προσερχόμαστε χωρίς αποκλεισμούς, ίσοι μεταξύ ίσων και ισότιμα απέναντι σε όσους προτείνουν κάτι άλλο ή κάτι διαφορετικό. Προσερχόμαστε με τις απόψεις, τις ιδέες και τις σκέψεις μας σε γόνιμο διάλογο. Με ανεκτικότητα και σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με ενδιαφέρον για το διαφορετικό και δίψα για το καινούργιο.
Πιστεύουμε στο όραμα της ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισονομίας, ισοπολιτείας και ίσων ευκαιριών.
Θέλουμε να βλέπουμε την αυτοδιοίκηση όχι ως άσκηση επικοινωνιολόγων αλλά ως δοκιμασία ιδεών.
Πιστεύουμε στην σύμμετρη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του μεγάλου σε έκταση Δήμου μας .Θέλουμε Δήμο μιας ταχύτητας και όχι πολλών.
Είμαστε μια παράταξη που θέλει τον Δήμο να ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ σε ιδέες δράσεις μέσα από την συνεχή αναζήτηση εύρεση και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
Είμαστε μια παράταξη με ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ συνείδηση που δίνει έμφαση στην προστασία και ανάπτυξη του πρασίνου σε μια καθαρά αστική και πυκνοδομημένη περιοχή .Δίνουμε σημασία στην προστασία των αδέσποτων αλλά και στην καθαριότητα και ευταξία .Προς τούτο είμαστε υπέρ της οργανωμένης ανάπτυξης δικτύων εθελοντών οι οποίοι θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου .Μην ξεχνάμε το στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος το οποίο θα πρέπει να δώσει στους πολίτες το πράσινο την αναψυχή αλλά ταυτόχρονα και την ανάπτυξη στην περιοχή .
Είμαστε τέλος μια παράταξη με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ η οποία σε συνεργασία με την εκκλησία , τη σχολική κοινότητα και άλλους φορείς
Θα αναπτύξει δράσεις στήριξης των κοινωνικά αδύναμων και ευπαθών ομάδων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου