Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ 2012 , Όταν μιλάς για πολιτισμό δε μπορεί να εκθέτεις τους δημότες σε μικρόβια και ιούς!!!
Αναμφίβολα η καθημερινή ζωή των πολιτών σε μια περιοχή και η ποιότητά της έχουν άμεση σχέση με το κατά πόσον λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες όσον αφορά την υγιεινή και την καθαριότητα.
Άλλωστε είναι τομείς που σε κάθε πολιτισμένη χώρα είναι βασική προτεραιότητα. Πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες ασυνείδητων πολιτών που
πετούν τα σκουπίδια σε ελεύθερους χώρους, πολιτών που δεν ανακυκλώνουν ή που αμελούν να φροντίσουν για την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής.Τότε συνήθως μιλάμε για έλλειψη παιδείας.
Όταν όμως το έγκλημα γίνεται από τον ίδιο το Δήμο , τότε πραγματικά μιλάμε για έλλειψη πολιτισμού !!!
Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης παρατηρείται εδώ και καιρό το αξιοθρήνητο φαινόμενο η αντιδημαρχία Καθαριότητος και τα συνεργεία αποκομιδής απορριμάτων να μη μεριμνούν για την απόπλυση και την καθαριότητα των κάδων με αποτέλεσμα να αναδίσουν όλη τη μέρα μια άσχημη μυρωδιά που επιβαρύνει τους δημότες και ακόμη χειρότερο εκθέτει τους κατοίκους των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης σε δισεκατομμύρια μικρόβια από σκουπίδια και απορρίματα που προσκολλώνται πάνω στους κάδους.
Κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει κωμικοτραγικό  , αν όμως αντιληφθούν πολλοί πόσο μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν όλοι και ιδιαίτερα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή πόσο πιθανό είναι να μολυνθούν όλοι όσοι έρχονται σ επαφή με τους κάδους , τότε γίνεται αντιληπτό ότι ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
Πρώτιστα ασφαλώς θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και έπειτα όλους τους άλλους.
Eνδεικτικά στις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν μέσω της επαφής με τα καπάκια των κάδων με γυμνά χέρια περιλαμβάνονται η κλασική αλαντίαση,σαλμονέλωση, σταφυλοκοκκυκή δηλητηρίαση,εντερίτιδα ,τροφική δηλητηρίαση.Αν κάποιος ακουμπήσει το καπάκι του κάδου και μετά το βάλει στο στόμα είτε για να φάει ,είτε για να καπνίσει γίνεται απ΄ευθείας η μετάδοση.
Είναι αξιοσημείωτο δε πως η απόπλυση και η καθαριότητα των κάδων πέραν του ότι είναι επιβεβλημένη δεν κοστίζει μεγάλο χρηματικό ποσό στο Δήμο .ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ , " Γιατί δε γίνεται τίποτε και μάλιστα όταν πολίτες και παρατάξεις όπως ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ επανειλημμένως έχουν τονίσει το ζήτημα " .
Πρόκειται για ανευθυνότητα , αδιαφορία ή έλλειψη πολιτισμού ; Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί ακόμη και στη Μέση Ανατολή ή σε χώρες της υπανάπτυκτες τουλάχιστον οι Δήμοι και οι φορείς φροντίζουν έστω να καθαρίζουν τους κάδους ή αν δε μπορούν έστω να εμβολιάζουν προληπτικά τους κατοίκους......
Εμείς μιλάμε για πολιτισμό στις αίθουσες και τα γραφεία φορώντας τα ωραία μας κοστούμια,κόβουμε κορδέλες και κομπάζουμε στις εθνικές επετείους ,όμως στην πράξη σφυρίζουμε αδιάφορα και τα ρίχνουμε όλα στο κράτος ,την Ευρώπη και την τρόικα.
Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους κύριοι της δημοτικής αρχής!Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων και κονδυλίων , υπάρχει και ο προσωπικός πολιτισμός και μια φράση  που μάλλον δε σας λέει και πολλά .
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Υ.Γ. Ας μη μιλήσουμε για τις καταγγελίες κατοίκων πως υπάλληλοι της καθαριότητας ρίχνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά των μπλε κάδων στα οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών που δεν ανακυκλώνονται.Τότε τι τους θέλετε τους κάδους ανακύκλωσης κύριε Κυρίζογλου ;
Μάλλον όμως η τελευταία ερώτηση είνα πολύ εξειδικευμένη.....
Τι ψάχνεις ψύλλους στ άχυρα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου